Bekijk de Workshops →

Troubadour -2-

Geplaatst op 18 april 2014

Zoals ik in het eerste deel van de Troubadour al schreef, zijn er twee flessen die Troubadour heten binnen het Aura-Soma Kleurensysteem. De tweede fles is nummer 38 en is paars/groen.

Bij deze combinatie gaat het om je hoofd met je hart te verbinden en dit in evenwicht te brengen. Ook hier gaat het om vrijheid, maar nu ben je niet meer afhankelijk van de mening die anderen over je hebben. Je bent innerlijk in balans!

Doordat je nu meer vanuit je gevoel leeft, is je zelfvertrouwen en zelfliefde ook toegenomen. Lukt dit je niet, dan draait de kleuren combinatie weer om en kom je weer bij fles 17 uit. Het wantrouwen, de afgunst en/of jaloezie komt (weer) naar voren.

De kleurencombinatie daagt je echt uit om je gevoel te volgen, te luisteren naar wat je hart je ingeeft. Trouw zijn aan jouw eigen normen en waarden.

Dit zie je ook terug in de Tarotkaart van fles 38: Bekers Vrouw. Bekers staan symbool voor water (gevoel), evenals Vrouw.
Dubbelop dus, dubbel water, dubbel gevoel!

De Osho Zen Tarot heeft hierbij de kaart Ontvankelijkheid. Deze kaart staat voor het vrouwelijke, het ontvankelijke van water en emoties. Haar armen reiken omhoog om te kunnen ontvangen, en ze is volledig ondergedompeld in het water. Ze heeft geen hoofd, geen druk of agressief denken dat haar pure ontvankelijkheid in de weg zou staan. En terwijl ze gevuld wordt, leegt ze zich voortdurend, ze stroomt over en ontvangt weer meer.

In de Tzolkin is Kin 38 witte Spiegel, Toon 12. Het zegel van de witte Spiegel is de spiegel van het Zelf. Ze spiegelt je jouw werkelijkheid en helpt je om hier orde in aan te brengen. Het geeft je onderscheidings- vermogen.

Bij Toon 12 maak je de zaken kristalhelder. Je kunt nu goed afstand nemen en door situaties en dingen heen kijken. Je hebt feilloos door als iets niet klopt. Je houdt van de waarheid en van mensen die van de waarheid houden. Begrijpen is je natuur. Je kunt dingen goed uitleggen!*

Wat valt het mooi samen, wat je er ook bij zoekt, dit is waar het om gaat. Het volledig in balans komen, volledig in contact met jezelf!

Als je mijn eerdere blogs gevolgd hebt, weet je misschien wel dat fles 38 in mijn naam aanwezig is. Het is mijn 2e fles en staat voor mijn talenten en kwaliteiten. Aan de andere kant is het natuurlijk ook mijn uitdaging om hier balans in te vinden en niet terug te vallen naar fles 17, de omgekeerde combinatie. Vandaar dat ik bij beide kleuren combinaties veel herkenning vind.

Ik gebruik mijn huidige naam nu ongeveer 20 jaar van mijn 54 lentes. Ik had dus nog wel wat in te halen toen ik ongeveer 9 jaar geleden mijn oorspronkelijke meisjesnaam weer ging gebruiken. En ja, ik word nog dagelijks op de proef gesteld door de mensen om mij heen, mijn Spiegels.

Vooruitgang heb ik wel geboekt, want ik kan inmiddels van de reis genieten en ervaar in mijn leven steeds meer Vrijheid ... met andere woorden een Troubadour in hart en nieren!

*Bron: Mayawijsheid